sobota, 11. februar 2012

Stown Town

Po caju sva bluzile naokoli, naletele na night market, ki ga tokrat nisem zelela zamudit ( lani sem na njega naletela zadnji dan, zvecer na poti na nocni trajekt ).

Podobna scena kot na Jemma el Fnaa v Marrakesh-u,  ogromno belih stojnic, kjer pred tabo prodajajo hrano, iz vsake te pozdravljajo in vabijo in iz vsake se nekaj kuha, pece, mesi, ustvarja... predvsem pa kadi od dobrot-dobesedno.


Coconut naan, plain naan, kroglice falafla, solata, krompir, morske dobrote na 101 nacin, sugar can juice, noro, no! Dobis papirnat kroznik in si ga nalozis.
Zadeve stanejo od 0.20 centov do 2- 3 eur ( ribja nabodala, jastog nabodalo )

Zanzibar town jos malo... drugi dan sva ceknile cerkev, nasli hudo okusno lokalno restavracijo, vohljali po ulicah, pile caje v cajnih coskih, probavali muslimanske sladice, se pogovarjale z domacini, barantale za stvari, ki jih sploh nisva imele namena kupit, hahahaha. Noro!

Lara si je v enem cosku z ogromno nakita ( starinarnica ), kozo okrasila s kano, mali koscek okrasja na rokah in za usesom. Na njej je prste vihtela mama, ki je v nakit cosak prihitela  iz svojega xy coska.









                                          
                                                                       





2 komentarja:

  1. (mami) Lepo preživeti dan,ni kaj. Ful zanimivih stvari se vama je dogajalo...haha,barantali sta za stvari,ki jih sploh nista imeli namena kupit-čisto tebi podobno. Sicer pa prodajajo v tej ¨"starinarnici" sam klump

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, jaaaa, vem! Res hecno a ne!

      Ja, skoz sva barantale, na konc pa niiic kupile.

      Pac, mene samo zanima kok kej stane, to se ne pomeni, da bom kupila, haha!

      Izbriši