ponedeljek, 13. februar 2012

Mysore


8.1.
Po dobrem spancu sem imela ta dan se nujen opravek v cyber cafeju – nujno sem si mogla prenest slike iz obeh memory cards in to lahko v Indiji traja  par ur. Dan je minil lagano ampak tako ali tako imava namen v Mysore-u preziveti par dni.  
Ko se je nehalo prenasat sva nasproti v eni palaci slisale glasno muziko in sle ceknit kaj jim dogaja – notri so imeli ljubkovalno "mali cigoti" plesne nastope! Lih prav se je izslo, da se je ravno po cyber maratonu to odvijalo nasproti naju!
Ker sva pac mislile skenslat Devaraja Market ta dan, zaradi mraka, ki se je ze delal  in zato, ker naju je nategunski riksist se preden sva sle na net, hotel naokrog prinest - kao, da je Devaraja Market danes, v nedeljo zaprt, da pa je odprt nek drug old ali wood market ( in zato sva po cyberju sle na rikso do tega kao old oz. wood marketa, ko nama je ta iskren riksist povedal, da ta market sploh ne obstaja, in, da Devaraja Market JE odprt tudi v nedeljo!)

Hop hop, pa sva sle, prav lepo je bilo, pocasi se je spuscala tema, market je bil poln vseh mogocih zadev in razdeljen na vec delov- predel z rozami, predel s cukrom, predel z lonci in posodami, sadjem, zelenjavo in izdelki iz sandalovine. 







Devaraja market ima 9 izhodov, kar precej a ne? Baje je januar mesec porok in baje so tiste roze, tisti kupi njih pravzaprav, ravno za poroke. En fantek nama je tako profi prikazal kako nastane diseca palcka – res cist hudo! Prav pocasi sva se premikale po marketu, ko nama je en prijazen tip povedal, da je samo med vikendi Maharaja palace osvetljena in, da naj pohitiva z ogledom! Osvetljena je s tisocimi luckami in postregla nama je z lepim zakljuckom dneva – in cisto spontano nama je v teh urah vseeno uspelo videt glavne highlitse mesta.


1 komentar:

  1. (mami) Ej,ka če bi ti tud mal povedla u keri državi sta,halo !! Za ta Mysore nism zihr ki je....a se tud državi reče Mysore,al je to že u Andhra Pradeshu ...nč jasn,no...

    OdgovoriIzbriši