ponedeljek, 13. februar 2012

Enjoying in Bangalore


15.1.
Zjutraj pot v Bangalore. Ob 11.00 iz Tiruvannamalai-a do Vellore-a t.j. nekje dve in pol ure voznje z busom, ob 15.30 pa sva ujele vlak do Bangaloreja, kamor sva prisle ob 20.30.
Vsakic, ko sem premaknila noge, me je bolecina v njih spomnila na pohod na Arunachalo. Noro, no, se nikoli ni bilo tako na hard, res! Najbolj sem cutila stegna. 
Spat sva sle kar v isti hotel kot zadnjic, deset minut pes od zelezniske postaje. Dobile sva drugo sobo in kopalnico s pipo, s koder je celo noc tekla voda, ker se je ni dalo zapret. Spanje.


16.1.
Ob 8.00 sva  vstale - no, takrat je zvonila budilka, midve pa sva jo kako uro kasneje upostevale.
Poiskale sva MG road, predel mesta s trgovinami blagovnih znamk ( Nike, Adidas, Puma, Reebok, Lacoste, Celio, Vero Moda, Lee, Pepe Jeans.... ), book shopi, McDolandsom, Pizza Hutom.
Setale sva gor, dol, levo in desno in to ponovile kakih dvakrat, od 13.00 do 17.00 sva jo precesale do potankosti. V Garuda mall-u sva vajo ponovile, sle jest ( 130 rupij thal-google it - zunaj na ulici cca 50 rupij, vec kot enkrat drazje).
Ob 21.30  ujele kino predstavo Mission Impossible. Ful je pasal it v kiiino!
Pa, ko se bo nasel kdo, ki bo rekel, no, vidis, to je del nase kulture, to rabis, tako se pocutis bolj doma, bla bla bla, ce bi ti bilo tako vsec med vsemi temi indijskimi coski in umazanijo ne bi imela zelje po kinu in trgovinah. Aaaaaaaaa, ampak, hej, ni res. In to je vse, kar bom napisala in samo toliko energije bom temu posvetila. No, mogoce v enem stavku: ni res, in tudi to je Indija. 
Tako kot je skromno, grdo, umazano, nabasano, naguzvano in vroce, tako je ponekod tudi cisto, hladno, lepo in razkosno. In klimo imajo! In kino kompleks znotraj shopping mall-a, kjer so vecje dvorane kot jih ima Kolosej. In food part v najvisjem nadstropju s toliko restavracijami, kot ima City park trgovin - in vse to mi je prav lepo zafilalo dan.

1 komentar:

  1. (mami)...pa ne ti meni,da se ti ni vsj za en hipec ,drobcen trenutek stožilo po naših zahodnjaških "pridobitvah"...jebeš ti sam duhovnost in duhovno rast... ne sam za psiho,kaj je treba nardit tud za tto bogo lupino u keri smo ujeti in jo malo pocrklat,a ne ???...in takrat že sede it mau po klimatiziranih štacunah s firmami....in vsaj gledat tte lepe majce,pa oblekce,pa...če jih že kupla ne boš,morš vsaj oči popast na njih...ja...tolko o materialni navezanosti....še vedno je nekje globoko u tebi,če hočeš al nočeš,tk je pač !!!!....

    OdgovoriIzbriši