nedelja, 12. februar 2012

Kathakal predstava + ogled mesta


Petek – z riksistom  smo se zmenili, da naju pobere  ob 11.00 ampak sva pac mal zaj* in zamudile, ker sem rabila malo vec spanja kot sem pricakovala. ... in valda, malo sem se obirala zraven in imas popolno kombinacijo za zamudit!
Je rekel, da gremo na sightseeing, hehehe, Dutch pokopalisce, Jew pokopalisce, Jew town, cerkev Vasca da Gama, javna pralnica, kjer so zenske  in moski ( ! ) delali, delali, delali in se 1x DELALI pridno in hitro.
Zenske so likale s starimi zeleznimi likalniki, moski zlagali in prali obleke.




                          No, haha, pa tudi svoje zobe, ki so jih mimogrede podrgnili kar s prsti













        V sklopu pralnice je se home stay za lokalce, a si lahko mislis, koliko placuje Indijc za enomesecno bivanje v sobi? 700 rupij! ( cca 62 rupij + 1 eur ). Poceni, a tudi skromno in grdo.











Ob 15.00 sva najinega prijatelja skenslale in sle jest samose in pecene cebulce. Riksist je kazal vse prevec inetersa za najino druzbo in ceprav je bil prijazen, nama pac ni bilo do njegove druzbe cel ljubi dan.



Ob 17.00 sva picile na super kul zanimivo Kathakal predstavo, glasno, zanimivo in poskocno je bilo.
( Google it ! ).
Najprej so se zeeeelo precizno mazali pred nami in nam  tako predstavili umetnost nanasanja barv oz maske.
Predstavili so nam vsa custva z mimiko obraza, obnasanjem z ocmi, mahanjem z rokami … tak zanimiv uvod in pouk te vede, da smo vsaj za silo lahko sledili zgodbi predstave, ki je sledila.
Pa kako neverjetno je v NULO zadel, lepo predstavil in oponasal slona, H. U. D. O. !
Noro, kaj naredijo roke, obraz, nasploh celo telo, ko so oponasali stvari in zivali.

priprave


in rezultat



Tibetantska restavracija po predstavi me je pa nahranila z momoti, mmmm, mmmomoti, mnjammm!
Po vsem tem  sem prezivela preostanek vecera  v predbozicni predstavi v Santa Cruz Baziliki, otroci so plesali, peli, vsi namazani po obrazu z belo bravo – prahom, hihihi. Pa imeli so belega bozicka, ki se je nekam vrescece drl bozickasti HO- HO – HO. Hahahahaha.
Na poti domov naju je ustavil en tip, Cupi, simpaticen model, prijazen in res POLN energije, kaj takega se nisem vidla in, ne - no, ni bil zadet, ziiiher. Odpeljal naju je v njegov home stay, ker so imeli v Little Flower za naslednji dan ze vse sobe zasedene. Luskan hotel, home stay pac, z dnevno sobo, nazgali smo si muziko in odspilali en namizni biljard, ne tisti, evropski ampak indijskega, ki zgleda kot igra clovek ne jezi se - sedis na tleh in nekaj frcas, lol.

                                                                      frcanje saha



Zmenili smo se, da zjutraj prideva  do njega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar