petek, 1. junij 2012

Treking


Treking je super ... res, da sem se že vnaprej pripravila, da mogoče pa le ne bom videla vseh tistih tribal people, ki naj bi jih, a narava je tisto, ki je močno odtehtala, vse spolzke poti, manjše strme stezice, debla na katerih prečkaš majhen potok, kakšen padec tu pa tam, zadihanost, sapa, ki jo loviš, ko se vstaviš na vsake toliko, ne samo z namenom, da se fizično odpočiješ ampak tudi, da si spet vzameš čas, da se ozreš in pogledaš kaj je za tabo, koliko si prehodil, kako zgledajo vsi hribi s te točke kjer pravkar stojiš, kakšna je pač narava ob devetih zjutraj pa kakšna je narava ob dveh popoldne, pa same take podobne fore =)




                    počivamo: Angel, neznanka, ki se je prikradla na fotko, Criss, Denis, jaz, Maria




                                                                    voziček za dojenčka

Narava =)

Malo jungle style, nato se zaprta jungla razpostre in si sam sredi ogrroooomnih, širokih zelenih travnikov, ki živijo viiiisoooko, na visokih hribih, spodaj prepadi in doline, zgoraj, tu pa tam kakšna majhna, slamnata hiška, ki se ji komaj vidi del strehe med meglo, ki se spušča vse do nas.




                                        Mi pa še zmeraj hodimo, poti kar ni koooonca! 


Nekje ob petih popoldne smo prispeli do koče, se stuširali z ledeno mrzlo vodo  iz škafa.

Btw, bucket tuš ( mami, bucket je vedro ) je čist okej, ampak imaš dva bucket tuša :d

V enega si lahko vedno sam natočiš vodo in potem to vodo z majhno zajemalko polivaš nase, pa bucket tuš, kjer je voda že v bucketu in tudi, če se dvakrat obrneš v tistem meter krat meter velikem stranišču / kopalnici ne najdeš tekoče vode, kamor bi si lahko na novo natočil vodo. 

Zakaj bi to naredil?
Ker v bucketu, ki je že ready,  plavajo smeti, mrtve muhe, mušice in delčki zemlje ... včasih jemljem ven večje kose teh smeti ampak se mi slej ko prej več ne da in se polijem z vsem kar plava notri. 
Na koncu potegneš črto, da je kle point, da se splahneš, drgnil se boš pa, ko boš imel priložnost, haha.

Kako uro kasneje smo začeli pripravljat mizo, iz koče desno od naše je prišel ven ata in se drl, 

'' You eat meat, you aaaaaaaaaaaall eat meat? '' ( hahaha, ljudje, probajte s tajskim naglasom zdaj to oponašt, s fuul visokom tonom, hahaha )

'' Nooo, give me veggies and stuff without meat, please '' sem zakričala.

Uro kasneje sem na mizo dobila svojo SKLEDO mešane pražene zelenjave s tofujem in rižem :D 

Mmmmmmmmm, splača se bit vegi!

Bili smo majhna ekipca osmih ljudi, zato smo se po večerji, ko je sledil ogenj in kitara, lepo porazdelili in umirjeno klepetali okrog njega.








Pokrita s petimi ( ! ) dekami, oblečena v dolge hlače, dvojne štumfe in dolgo majico, sem skupaj na tleh, zaspala z vsemi ostalimi.
Treking izkušnja je bila prav fajn, vsak dan je bil enak dnevu, hoja, hoja in še več hoje, mišice so me kot se spodobi, bolele šele kak dan kasneje.

1 komentar:

  1. čudovita,divja narava ,še lepša mala punčka, dobra večerja,prijeten večer ob kitari in pasje mrzla noč na severu Tajske...popolno doživetje...

    OdgovoriIzbriši