sobota, 2. junij 2012

Koh Rong


Otok baje uvrščajo med najlepše na svetu. Je neturističen, nenaseljen, tudi tu ni elektrike, le generatorje imajo, ki jih izklopijo ob desetih zvečer.
Kilometri in kilometri dolge, prazne plaže.
Nikjer nobenegaaa, ljudje!
 
Baje otoki, plaže nasploh, težko parirajo tem na Tajskem a Koh Rong v Kambodži je izjema.
Ne le iz moji ust!

http://news.xinhuanet.com/english2010/travel/2011-05/31/c_13903602.htm

Ni tistih turističnih ferryev, natrpanih s folkom, kot so pogosti kje drugje, samo majhen, kul čoln, ki te pripelje na drugo stran =) Vožnja traja nekje slabe tri ure, ko pa prideš tja, se ti pa odprejo oči in srce!
Ravno sem stopala po stopnicah do enih bungalovov, spraševala lastnika, če ima kakšno sobo, v tistem pa me pocuka ena mlada punca in reče, naj si  sobo delim z njo =)

Yeees =) Kako lepo!

No, kaj ... kaj naj bluzim, opisujem in pišem?

Samo ponavljala bi se ... kako je lepo, kako je vse lepo, kako je meni tu lepo ?
Itak, da je lepo, najlepše je. Pa meni je bilo tam logično, da lepo.

Z Willy, punco, s katero sem si delila sobo, sva šle naslednji dan na drugo stran otoka, slabo uro peš hoje skozi junglo, meni se je pot zdela naporna, pa imam kondicijo, sem trpežna, a kljub temu ne morem rečt, da je bilo easy in, da sem skoraj poletela tja?!
Je že kdo bil tam, se tudi tebi zdi tako?
No, pot je bila strma, tako dol kot gor grede, jaz sem bila 'pametna', pa vzela še knjigo sabo in veliko plastenko vode, vse to sem trogala v rokah, namesto, da bi ju nosila v nahbrtniku ... zato sem na vsake toliko časa stvari kar zabrisala ( ne od ihte ) na tla, da so me pričakale tam, ko sem se uspela priplazit naprej.

Ko pa sva prispele ... jah ... jaz kaj takega še nisem videla!
Raj!
Popolnoma zapučena plaža, nikjer ni bilo n o b e n e g a ! Nikjer nobenega.
Samo metri in metri dolge plaže, skal, valov in jungla zadaj.






Shit, kako je lepo. 

Delala sem nič ... shining, remember? 
To vse opiše, predstavljaj si, če je mogoče.
=)

Dnevi v Kambodži grejo h koncu ... treba je bilo zapustit otok, it na nočni bus do Bangkoka, tam preživet še tri dni in na letalo, odletet v Minhen.

1 komentar:

  1. Jah,brez muje se še čevelj ne obuje...tako pravijo-ampak na koncu si bila bogato poplačana za napor....res je PREČUDOVITO

    OdgovoriIzbriši