ponedeljek, 12. marec 2012

Maha Shivaratri day


Shivaratri day: day before main day se voz vlece zvecer, najprej moski  po ulici gor, nato zenske po ulici navzdol - ne vem, ce je to pravilo ali ne, je bila pa stvar ocitna in opazna kako so si razdelili vleko.
Ubistvu  je to tako: voz vlecejo od spredaj in  zadaj, od spredaj se ga dejansko vlece, kar delajo moski, tja grede pa  voz od zadaj kao ''pomagajo'' / poganjajo najprej moski ( tja grede so moski spredaj in zadaj ) nazaj grede pa zenske od zadaj drzijo lesena kolesa in ga poganjajo.

Zvecer se nisem vedela kaj me caka naslednji dan popoldne, haha, pa sem ze mislila fak, kera guzva, ja pa jaaa, itak!
Izzaa, ne veš še kaj te čaka =)


 






                                   mmmm, restavracija, kjer sva jedle vsako jutro in vsak vecer





                                                  spot s kjer se najlepse vidi soncni zahod

                                                       na teh krpah vsak prodaja svoj riz








                                                                lingam s peska
                            





Popoldne ob dveh sem se znasla med taksno gneco in norijo, da nic jasno, ampak je bilo taaaaako hudo! Prav en tak trance party je bil to, wwwwwuuuuhuuuuuuuuuu!

Folku je dogajal, cetico je zabavala moska glasbeno podkrepljena skupina parih Indijcev, ki so vsak zase udrihali po svojem instrumentu, folk je zvizgal, sonce je PRIPEKALO, od mene je pa tekel svic kot se nikoli, prav zmatrala sem se, ko sem hodila za mnozico in se borila za svoj centimeter pod nogami.

Predno je voz speljlal smo na njega metali banane, kokose, ki so se razbili na lesenih stenah voza, pravi indijski festival, ki mi bo ostal mocno v spominu! (Kokos se vrze z namenom, da se ga razbije- simbolika ega- razbijes svoj ego. Ce se ne razbije, meces toliko casa, dokler ne rata.)

Katja si je dala na festival day naredit tatoo, vtetovirala si je Om, zadaj na vrat, pol ure pa je bila fertik, cist profi so ji narisali :)

2 komentarja:

  1. (mami) bom pogooglala za ta praznik. Videti je zelo zanimivo,gužva pa res nenormalna. a se je to vse dogajalo na plaži,ko je ful indijcev,pa deke po tleh,pa neke stojnice ? Ej...una tvoja restavracija....še dobro,da si še živa,nič kaj preveč apetitlih ne zgleda vse skup...pa un lavor v kerem v isti vodi cel dan pomivajo posodo....bljaaak... sem si pa zelo oddahnila,da je ta vrat in tatu na njem Katjin in ne tvoj,haha

    OdgovoriIzbriši
  2. Dogajal se je v templjih kamor so hodili na pujo, po ulici so vlekli vozove, na plazi so hengali, te deke z rizem na tleh so pa revni Indijci pogrnili in jim potem tisti, ki imajo vec denarja riz mecejo gor, da imajo tisti revni za obrok!

    OdgovoriIzbriši