četrtek, 13. oktober 2011

Indiaaan visa!

Dobila sm jo! Ze cez 2 dni!
V pondeljek oddala in jo v sredo ze dobila :d
Kaaaatja, se vidiva 21.12. v Kochiju, ti se sporocim stevilko leta, dans al pa jutri pa kupim karto, velja?

Drgac pa Darwin, moderno suznjelastnistvo gor al pa dol, kle sm pr kenijski druzini in imajo tudi pomocnico, sicer jim placujejo 'le' 1500 silingov na mesec, kar je ene 13 eur in tudi pride za cel dan, od 10.00 zjutraj do 19.00 zvecer.

Mami, ne, nej ne bi smel bit dez, je tud njih presenetlo, da je ob tem casu padal... no in ze od nedelje odkar sem kle, scije na pooooooolno in se prematavamo iz kavca na matatu ( bus ) in iz matatuja na kavc, vmes mal okol hengamo, pocasi postaja ze dolgacas- zdaj vsaj vidim, da se moram jz na potovanju reees premikat, vsaj malo, ker pac opazam, da nisem najbolj srecna, ce sem nekje zdolgocaseno zasidrana. Ceprav je lepo, saj nic ne recem, sam zdaj vsaj vidim razliko!
No, ta zdolgocasenost je se vseeno tista, raburljiva zdolgocasenost, ob kateri mi ni zares dolgcas :)

Dans sem jedla sweet potato za zajtrk, ISTI okus ima kot nas kostanj, reeees!
Pa se nekaj je bilo na krozniku, arrow roots, haha, ful smesno za jest, cist suh obcutek v ustih ampak dober.
Ta punca, k jim kuha ima hcerko Sharon, stara je 13 mesecev in je ves cas z nami v hisi, jaz takega otroka se nism videla, faaaak, to je cist prevec hiper, POVSOD gre za tabo, VSE kar nejde tlaci v usta, SKOZ se dere in te scipa, se smeji, plese, gres na wc, pa odpre vrata in te gleda, se gres tusat, pa te gleda izza vrat, gres v sobo, pride za tabo pa te vlece za kiklo ...  mas zobno pasto v roki, pa ti jo hoce izpulit iz rok in si jo v usta stisnit. Zadnjic jo je Ricky nasel, ko je pila njegovo mleko za telo :((

Joooj, ta dez ga res mori  ... itak nimajo tok marel in, ko gres iz hise pac hodis po dezju in si v sekundi  moker.

Pa dost scurkov je v hisi, ne samo v kuhnji, tudi spimo z njimi, haha.














4 komentarji:

  1. OJLA, ZOLDIKA !


    Jah,komi sm čakala,da boš končno poslala kakšno slikco in ko napišeš,da si poslala slike od Njeri in male Sheron,jih ni nikjer !!! Neki ti je zaštekalo....ni jih gor. Ja, ta mala pupa je res hecna-ful mora bit pametna,če je tako zvedava in hoče bit skoz na tekočem,haha.
    Še vedno ne vem,ali so ti vizo poslali v Mombaso na konzulat in si jo tam dvignila ? Koliko te je stala ?
    A še vedno gežuje ? Koliko je temperatura-valjda ni hladno-ponoč ? Če je tok dežja ,mora bit še več komarjev kt običajno,kaj ? So napadalni ? Kaj še počnete,a greste na kakšen izlet,al sam hengate po Mombasi ?
    Kdaj odpotuje mama v Anglijo ? A pol boste pa mel žurke,ha ?
    Veš,tud če tebi ni fajn,da si zdj tam pr njih in se ti skoraj nč ne dogaja,kot praviš,sem pa jaz vsaj ta čas mirna....nabrala si boš malo moči,se boš aklimatizirala,potem ajde naprej v afriško gmajno,brez postle,brez tuša...za zajtrk pa mleko in kravja kri,haha. Pa ravno fajn,da majo tudi par ščurkov,da se jih spet mal privadiš za Indijo.
    Poskusi še 1x s slikcami,plisss !!
    Kisss,mami

    OdgovoriIzbriši
  2. Hej, mami! Ne, ni mrzlo, soparno je skoz, edin dans ne tok, drgac je pa zdj mal vec komarjev, ker dezuje. Baje bo se 1 tedn tko, vmes je vcer mal posijal, sam baje ne kaze dobr. Ja, kaj kje sm dobila vizo? V Mombasi, a ne - iz Nairobija sm prsla v Mombaso, kle oddala vlogo in cez 2 dni dobila vizo. Bla je 40€, 10€ cenej kt v Sloveniji. Mama gre jutr, torej v nedeljo na bus v Nairobi, od tam leti. Pa itak bo moz doma, naumo sami, Gloria pa ze 1 let ne zvi doma, tko, da bomo moz, riki, joseph kle, pa ta punca, k kuha s hcerko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zdenka piše v slengu...ahahahahahahahahahahaha :)
    Izek skoz mislim nate,kak se maš in vse... ful sem vesela tega bloga...res... pazi nase... res škoda za dež... to z z. pa nisem nič zastopla,kje je kam je šel?! a to zarad zoba al pa kej? dej mal več mi napiš ***

    OdgovoriIzbriši
  4. tale dež pa res mori no. Ampak, kot je rekla haubica....vse je za nekaj dobro. Glede na to, da boš tako dolgo vandrala po svetu, je fino, da se sedaj malo spočiješ, naješ in ponovno navadiš afriške klime. Potem bo bolj naporno in seveda verjetno bolj zanimivo. Tudi jaz bi vidla kakšno slikco, dej kaj pošlji. Haha, ščurki - pa saj ste postali že pravi prijatelji na ladji iz Zanzibarja :). Verjetno so ti v Keniji večji, aN? :). Bjem

    OdgovoriIzbriši