sobota, 8. oktober 2011

Cvek s Florence in nesupeh na ambasadi

S Florence sm se vceraj spet pogovarjala, oz. sm jo sprasevala kako je v slumu.
Je rekla, da ni v najhujsem slumu ampak, da pa je vseeno bad, tla so sicer  betonska, streha in stranisce iz pleha, zivijo v prostoru, ki je razdeljen z rjuho, kjer se spi, zraven kuha, vodovoda nima, zato gre s kantico po vodo in se  umije na prostem, wc na strnbunk je pa izven sluma za vse prebivalce sluma.
Baje dobi 8.000 silingov na mesec, kar je 60 eur, 4000 silingov placuje za bivanje v slumu, 4000 ji pa ostane za matatu / prevoz ( mini kombi ) hrano zase, sina, hcerko pa za otroke od hcerke.
Je rekla, da, ko dobi malarijo pocaka, da ozdravi, ker nima denarja za zdravila,... sam ok, sej to mi je se nekak jasn. Ce ma sreco prezivi, pravi.
Potem sem jo pa vprasala kaj bo pol, ko ne bo mogla vec delat pr Srbih ( glede na to da je stara 56 in, da ze zdaj zelo slabo in tezko hodi ) kdo bo prezivljal njo in vse otroke, od kje bojo imeli denar... pa je rekla, '' I'll just wait to die, thats how it is.''

Indijci pa tud ... kot, da ne bi delali za isto drzavo, sit so zblojeni!
Jaz sm letela v Nairobi samo zarad tega, ker so mi po telefonu v Sloveniji rekli, da lahko  indijsko vizo urejam samo v Nairobiju in nikakor NE v Mombasi.

OK, ZATO sem letela  v Nairobi in ne v Mombaso.
Kle tezim Srbom, cakam do petka, ker so iemel v cetrtek Indijci praznik, da oddam application letter, nakar mi Indijc na ambasadi v Nairobiju rece, da lah dobim vizo najprej v petek 14.10.  ( po telefonu v sredo, ko sem jih klicala, je pa  rekel, da jo dobim ze v torek, se pravi tri dni prej.
Jaz mu recem valda, da ne, da nimam tok casa cakat do in, da so obljubili, da jo dobim ze v torek, on pa: "no no no no noooo'' )
Pol mi pa rece:  ''NO PROBLEM GETTING VISA IN MOMBASA, MUM, NO WORRY, GO MOMBASA THEN.''
Kok super, da sem zato letela v Nairobi, haha. Ooook, valda, nocem kle Srbom viset do 14ga, zato sem vzela vse papirje, pasos, vse ostale jebice za application in po 2 urah zapustila urad!

Kej tazga pa se tud nism dozivela, haha, kak nacin, da prids na vrsto!
Sred sobe majo postavljene stole, kjer ljudje sedijo in cakajo, da pridejo na vrsto in potem vsak, ki pride na vrsto, vstane  in gre do okenca, ljudje se pa prestavijo iz sedeza na sosednji sedez... k cloveski sah, LOL, ful smesn :D

No, pol sva sla z Draganom iz urada v trgovino kupit zame ene jogurte in stuff, potem na River Road kupit karto za bus za naslednji dan za v Mombaso.
Saaaamo! Poglej, poglej ga zlomka ...  ura je pa ze 15:00  naslednji dan, jaz pa se  nikamor nisem  sla, haha.
Namrec, ko je vceraj zvecer prisel  Nikola domov in zvedel, da grem z druzbo Coast Modern, je rekel, da to "company runs" his friend. Poklical ga je in se zmenil, da grem namesto zjutraj z navadnim busom, na pot zvecer z luxury busom. I dont mind!

Tako se nikol nisem potovala, haha. Bom vsaj prve dni mal spocita.
Je rekel Nikola, joooj, River road, to je najbolj usran del mesta pa nevaren tudi, zakaj sta sla tja. (Mene je tja pac poslal Ricky, domacin, njemu se to ne zdi usrano in nevarno).

Popoldne smo sli v indijski del Nairobija pa v njihovo soping plazo, ali naj raje recem njihov soping ciganeraj ... LITTLE INDIA, SIR!!! 100 silingov, ONLY! 
Ful dobro, res, ce clovek ne bi gledal okrog pa cez cesto in tu pa tam kaksnega crnca videl, si dejansko v Indiji!

Zdaj sm pa stusirana in na pol spakirana, se slabih pet ur imam casa, tako, da grem mal pobluzit ven na teraso in srkat caj.



3 komentarji:

  1. No, to je pa res čudna ambasada. Sicer pa, ljubica moja, tudi take stvari si zapomni, piši si jih čim več na blog, ker vem da si jih drugam ne moreš, ker čez sedem let vse prav pride. kdo ve, če te nekoč ne bo kaj pičlo in boš hotela napisati še kaj več. No, Luxury Bus, to se pa lepo sliši. Ampak veš kaj, ta Ricky je pa fajn zblojen, če te je poslal tja, komor te je. On bi pa že moral vedeti kam te pošilja. Bebo!.
    No, zdaj pa mimica gleda kaj pišem in od tu bo nadaljvela kar ona.
    papa

    JUMBO,JUMBO !

    ati kr neki naklada-Riki te je poslal na tisti bus,kamor bi šel sam,valjda.
    Upam,da boš imela še to čas prebrat,preden greš na pot. Želim ti srečno pot in upam,da boš vizo res dobila v Mombasi.
    Pridna,si veliko napisala,bom kasneje še 1x prebrala,ker zdaj hitim.
    Ko prideš,pošlji sms. Koliko ur fijakanja te čaka ? Upam,da se boš pri Rickyu dobro počutila,pa pošlji že kako sliko.
    Poljubčke in srečno,mami.

    OdgovoriIzbriši
  2. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne čudi se preveč, Slovenske ambasade so namreč še veliko hujše. Ne čudi se tudi, če te iz Mombase spet pošljejo nazaj v Nairobi! :)) Tudi to se je že dogajalo na Slovenskih ambasadah...

    Sicer si res po nepotrebnem potovala v Nairobi, si pa zato vseeno tudi tam kaj lepega doživela, in lahko vse to šteješ kot del potovanja.

    Mi je pa to moderno sužnjelastništvo kar malo tu mač... Mogoče veš koliko Florence zmanjka na mesec, da bi njeni otroci lahko nadaljevali s šolanjem?

    No, uživaj!

    OdgovoriIzbriši